Άνοια: Πότε το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου γίνεται επικίνδυνο για το μυαλό

Άνοια: Πότε το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου γίνεται επικίνδυνο για το μυαλό

Οι περισσότεροι από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν να κλωτσούν μια μπάλα και αργότερα παρακολουθούν τους αγώνες σαν το ιερότερο τηλεοπτικό υπερθέαμα. Τι κινδύνους κρύβει, όμως, το ποδόσφαιρο για την υγεία και ποιοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή;

football_player-768x432
Είναι το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου. Κάνει τους μικρούς να καταπιάνονται με μια μπάλα στα πόδια και τους μεγάλους να στήνονται μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια έναν ακόμη αγώνα. Είναι γνωστό ως «το άθλημα που ενώνει τους ανθρώπους». Το ποδόσφαιρο είναι πανταχού παρόν στη ζωή μας με πολλούς τρόπους κι ενώ λογίζεται ως ένας ωφέλιμος, αλλά και διασκεδαστικός τρόπος άσκησης, νέα μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονεί κι έναν άγνωστο έως τώρα κίνδυνο: Την αυξημένη απειλή για άνοια.

Η νέα σουηδική μελέτη, που δημοσιεύεται στο The Lancet Public Health υποστηρίζει ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν 1,5 φορά μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν κάποια νευροεκφυλιστική νόσο. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας τραυματισμός στο κεφάλι από αθλητική δραστηριότητα, όπως το ποδόσφαιρο, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους τραυματισμοί αυξάνουν την απειλή ανάπτυξης νευροεκφυλιστικής νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης