Δυνατοί σε κάθε ηλικία: Η άσκηση που το εγγυάται

Δυνατοί σε κάθε ηλικία: Η άσκηση που το εγγυάται

Το γήρας συχνά ακολουθούν η αδυναμία, η κακή ισορροπία και η μείωση της ταχύτητας βάδισης. Ανακαλύψτε την άσκηση που μειώνει την ευθραυστότητα των ηλικιωμένων

yoga
Η ευθραυστότητα αποτελεί έναν από τους μεγάλους και κύριους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, σε συνδυασμό με το επιπρόσθετο βάρος χρόνιων παθήσεων ή μορφών αναπηρίας και χαρακτηρίζεται από αυξηµένη ευπάθεια, πυροδοτώντας πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία. Υπολογίζεται ότι επηρεάζει έως και το 50% των ανθρώπων ηλικίας 80 ετών και άνω, ενώ η πρόληψη και αντιμετώπισή της έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των επαγγελματιών υγείας.

Γι’ αυτό και ερευνητές από το Brigham and Women’s Hospital και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ προχώρησαν σε μια συστηματική ανασκόπηση 33 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, θέλοντας να διερευνήσουν τα πιθανά οφέλη ενός αγαπημένου τύπου άσκησης, της γιόγκα, στη μείωση του κινδύνου για τους ηλικιωμένους να έρθουν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ευθραυστότητας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Annals of Internal Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης