Υπέρταση: Η μεγάλη απειλή για τους εφήβους που ξαγρυπνούν – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Υπέρταση: Η μεγάλη απειλή για τους εφήβους που ξαγρυπνούν – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Κινητά και υπολογιστές είναι μόλις μερικές από τις συσκευές που κρατούν ξάγρυπνους τους εφήβους τα βράδια. Η καρδιαγγειακή υγεία, όμως μιας συγκεκριμένης κατηγορίας εφήβων θεωρείται περισσότερο ευάλωτη, σύμφωνα με τα νεότερα ερευνητικά στοιχεία

teenager
Mια κανονική ρουτίνα ύπνου θα μπορούσε να διατηρήσει υγιή την καρδιά των έφηβων, αποτρέποντας μελλοντικά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Hypertension, ο ακατάστατος ύπνος θα μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ειδικότερα των εφήβων με μεγαλύτερη συγκέντρωση κοιλιακού λίπους.

«Οι παιδίατροι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους εφήβους που παρουσιάζουν διακυμάνσεις στο βάρος τους και να εξετάζουν τις συνήθειες του ύπνου τους, καθώς ένα πιο τακτικό πρόγραμμα ύπνου ενδεχομένως να τους βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να βελτιώσει μακροπρόθεσμα την υγεία της καρδιάς τους», αναφέρει σχετικά ο δρ. Julio Fernandez-Mendoza, Ph.D., κύριος συγγραφέας της μελέτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Penn State College of Medicine και ψυχολόγος ύπνου στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Ύπνου του Penn State College of Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης