Καρδιακή προσβολή: Συχνότερη σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη – Έρευνα αποκαλύπτει

Καρδιακή προσβολή: Συχνότερη σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη – Έρευνα αποκαλύπτει

Εκτός από τη δυσανεξία στη γλουτένη και τα ενοχλητικά συμπτώματα που τη συνοδεύουν, οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη θα πρέπει να προσέχουν και μια ακόμη πιο σοβαρή επιπλοκή από το καρδιαγγειακό σύστημα όπως αποκαλύπτει έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

230206181543_gluten_shutter
Κανένας (ίσως) δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι πίτσα, μια χωριάτικη χορτόπιτα ή τυρόπιτα ή μια λαχταριστή μακαρονάδα. Αυτοί όμως που μπορεί να αντιμετωπίσουν συμπτώματα όπως διάρροια, κοιλιακό πόνο και φούσκωμα, θα πρέπει να τα αποφύγουν. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερα ευρήματα οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη κινδυνεύουν και από μία ακόμη πολύ πιο σοβαρή επιπλοκή, την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη, που μπορεί να προκαλέσει τα παραπάνω συμπτώματα έπειτα από την κατανάλωση τροφίμων με γλουτένη, εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών δυσλειτουργιών, ο οποίος αυξάνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που πάσχουν από αυτή την πάθηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης