Δύο top βιταμίνες που δυναμώνουν καρδιά, μυαλό και ανοσοποιητικό – Οι καλύτερες πηγές

Δύο top βιταμίνες που δυναμώνουν καρδιά, μυαλό και ανοσοποιητικό – Οι καλύτερες πηγές

Προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό, ενώ μπορούν ακόμη και να μειώσουν το στρες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολύτιμα οφέλη δύο βιταμινών που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στη διατροφή σας

230120143024_salad_woman
Πολλά λέγονται για τη διατροφή και το ποια τρόφιμα είναι καλό να επιλέγουμε, γιατί προάγουν την υγεία, διατηρούν το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα και χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια και δύναμη. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ποια είναι, σε γενικές γραμμές, τα υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζουμε το γιατί είναι τόσο απαραίτητα για τον οργανισμό.

Ένας από τους παράγοντες που κάνει μια τροφή πολύτιμη για την υγεία είναι η περιεκτικότητά της σε βιταμίνες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές βιταμίνες, καθεμιά από τις οποίες έχει διαφορετικά οφέλη για τον οργανισμό. Μία πολύτιμη ομάδα είναι οι βιταμίνες Β, που επιτελούν μια σειρά σημαντικών για τη λειτουργία του οργανισμού εργασιών. Μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη βέλτιστη λειτουργία των κυττάρων, προστατεύουν εγκέφαλο και καρδιά, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, ενώ μπορούν ακόμη να βελτιώσουν τη διάθεση και να ενισχύσουν την ενέργεια. Σύμφωνα με το Harvard Health, επιπλέον, βοηθούν τα ένζυμα να απελευθερώσουν ενέργεια από τους υδατάνθρακες, να διασπάσουν τα αμινοξέα, αλλά και να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα. Ανακαλύψτε τα τρόφιμα που περιέχουν αυτές τις πολύτιμες βιταμίνες και προσθέστε τα στο καθημερινό διατροφολόγιό σας, για να θωρακίσετε την υγεία του οργανισμού σας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης