Οσφυαλγία – Παθήσεις σπονδυλικής στήλης: Οι καλύψεις για κάθε στάδιο θεραπείας

Οσφυαλγία – Παθήσεις σπονδυλικής στήλης: Οι καλύψεις για κάθε στάδιο θεραπείας

Ενημερωθείτε σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις των θεραπειών για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αλλά και τι προβλέπεται για τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές

230109180926_woman_back_pain
Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποτελούν αγκάθι για τα συστήματα υγείας παγκοσμίως, λόγω της συχνότητάς τους. Ενδεικτικά, όπως έχουν επισημάνει ειδικοί στο ygeiamou, η οσφυαλγία (πόνος στη μέση) προσβάλλει πάνω από το 80% των ενηλίκων, είναι ο κυριότερος λόγος αναζήτησης ιατρικής συμβουλής και μια από τις σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας. Αυχεναλγία, ισχιαλγία, μηραλγία κ.ο.κ.προστίθενται στη λίστα με τις επώδυνες καταστάσεις που προκαλούνται από δισκοπάθεια, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, καρκίνο, κακώσεις, παραμορφώσεις, κακή στάση του σώματος και άλλες συγγενείς ή επίκτητες αιτίες.

Αναλόγως των συμπτωμάτων του ασθενούς, ο θεράπων ιατρός θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Σύμφωνα με τους ειδήμονες, ο πόνος στη σπονδυλική στήλη που αντανακλά σε άλλα σημεία του σώματος, μούδιασμα ή αδυναμία στα άκρα είναι κάποιες σοβαρές ενδείξεις ιατρικής εξέτασης με τη λήψη ιστορικού, νευρολογική εξέταση και εφόσον απαιτείται απεικονιστικό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης