Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Υπό μελέτη υποσχόμενη θεραπεία – Οι τροφές που ανακουφίζουν

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Υπό μελέτη υποσχόμενη θεραπεία – Οι τροφές που ανακουφίζουν

Μια νέα σημαντική ανακάλυψη έκανε ομάδα Κινέζων ερευνητών, η οποία βρήκε πιθανώς έναν νέο θεραπευτικό στόχο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου

230104191315_entero
Μια μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες από τη Σχολή Κινέζικης Ιατρικής (SCM) του Πανεπιστημίου Baptist στο Χονγκ Κονγκ (HKBU) έδειξε για πρώτη φορά ότι το βακτήριο Ruminococcus gnavus που διαβιεί στο έντερο αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα ενεργοποίησης του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου (IBS). Η εν λόγω ανακάλυψη, που δημοσιεύθηκε στο Cell Host & Microbe, είναι σημαντική, καθώς ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων, σε μια πάθηση που έως σήμερα ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια κοινή λειτουργική διαταραχή του εντέρου, που χαρακτηρίζεται απο εναλλαγές στη λειτουργία του εντέρου (φάση διάρροιας – φάση δυσκοιλιότητας) με χαρακτηριστικά συμπτώματα την κοιλιακή δυσφορία και το φούσκωμα. Ελλείψει διαθέσιμης θεραπείας, η αντιμετώπιση εστιάζει κυρίως στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης