Γρίπη: Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί τον Νοέμβριο – Ο παράγοντας που έπαιξε ρόλο

Γρίπη: Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί τον Νοέμβριο – Ο παράγοντας που έπαιξε ρόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, τους πρώτους 11 μήνες του 2022 τα δύο βασικά αντιγριπικά εμβόλια συνολικά δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 6%, αντιστρέφοντας την έντονα πτωτική πορεία που είχε εμφανιστεί το 2021, μια χρονιά που σημειώθηκε δραματική υποχώρηση του αντιγριπικού εμβολιασμού της τάξης του 15%

221228174316_vaccine
Σημάδια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού παρατηρήθηκαν το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία από τα ελληνικά φαρμακεία. Φαίνεται πως η έξαρση των ιώσεων έπεισε τελικά αρκετούς από τους συμπολίτες μας να κάνουν το σημαντικό αυτό εμβόλιο, όμως και πάλι απέχουμε σημαντικά από το στόχο των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, τους πρώτους 11 μήνες του 2022 τα δύο βασικά αντιγριπικά εμβόλια συνολικά δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 6%, προσεγγίζοντας τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Η τάση αυτή ανέτρεψε την έντονα πτωτική πορεία που είχε εμφανιστεί το 2021, μια χρονιά που σημειώθηκε δραματική υποχώρηση του αντιγριπικού εμβολιασμού της τάξης του 15%!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης