Το «καλό» λίπος που προστατεύει από άνοια και εγκεφαλικό – Πού εντοπίζεται στο σώμα

Το «καλό» λίπος που προστατεύει από άνοια και εγκεφαλικό – Πού εντοπίζεται στο σώμα

Έναν λόγο παραπάνω - και πέρα από το "body positivity"- δίνουν οι επιστήμονες για να «αγκαλιάσετε» την πλούσια περιφέρειά σας, ακόμη και την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Δείτε γιατί

221214194659_woman_cellulite_kittaritida_bath
Έναν σημαντικό λόγο να μη δυσανασχετούν δίνουν οι επιστήμονες σε γυναίκες με κυτταρίτιδα, αφού το υποδόριο λίπος που ευθύνεται για την «όψη φλούδας πορτοκαλιού» φαίνεται ΄τι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Diabetes ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αουγκούστα, στην Georgia των ΗΠΑ, το λίπος αυτό -που αποθηκεύεται επί το πλείστον στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς- δρα προστατευτικά έναντι του κινδύνου άνοιας και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Υποδόριο Vs Σπλαχνικό λίπος

Τα πειράματα σε θηλυκά ποντίκια έδειξαν ότι το αυξημένο υποδόριο λίπος φέρει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έτσι προφυλάσσει έναντι νοσημάτων που σχετίζονται με τη φλεγμονή όπως οι καρδιοπάθειες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στον εγκέφαλο συγκριτικά με τα αρσενικά τρωκτικά. Ωστόσο, όταν τα πειραματόζωα υποβλήθηκαν σε μια επέμβαση «λιποαναρρόφησης», τα επίπεδα φλεγμονής αυξήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης