Κορωνοϊός – Μεταδοτικότητα: Τι ρόλο παίζει η υγρασία στο σπίτι – Τα ιδανικά επίπεδα

Κορωνοϊός – Μεταδοτικότητα: Τι ρόλο παίζει η υγρασία στο σπίτι – Τα ιδανικά επίπεδα

Από την αρχή της πανδημίας, οι ερευνητές εξέταζαν την επίδραση των καιρικών συνθηκών στη μεταδοτικότητα του ιού. Μήπως, όμως, εστιάζαμε σε λάθος παράγοντα; Αυτό διερωτάται ομάδα μελετητών που εξέτασε ποιες συνθήκες εσωτερικών χώρων είναι ικανές να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού

221116144116_home_humidity
Βρισκόμαστε προ των πυλών ενός ακόμη χειμώνα, με την πανδημία να παραμένει στη ζωή μας. Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτή η εποχή ευνοεί ιδιαίτερα τη μετάδοση του ιού και αναζητάμε τρόπους να την εμποδίσουμε. Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; Ελέγχοντας τις συνθήκες που επικρατούν στους εσωτερικούς χώρους όπου κινούμαστε, υποστηρίζει νέα μελέτη ερευνητών του ΜΙΤ, σύμφωνα με την οποία η παρουσία μιας σχετικής ποσότητας υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά, εμποδίζοντας τη μετάδοση του ιού. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of the Royal Society Interface.

Η σχετική υγρασία είναι το ποσοστό υγρασίας στον αέρα αναλογικά με τη συνολική υγρασία που μπορεί να διατηρήσει ο αέρας σε μια δεδομένη θερμοκρασία πριν κορεσθεί και σχηματιστεί συμπύκνωση. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του ΜΙΤ, η διατήρηση μιας εσωτερικής σχετικής υγρασίας μεταξύ 40 – 60% σχετίζεται με σχετικά χαμηλότερα ποσοστά λοιμώξεων και θανάτων από COVID-19. Χαμηλότερα ή υψηλότερα ποσοστά υγρασίας από αυτά συνδέονται με πιο σοβαρές επιπτώσεις από την COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης