Θηλασμός: Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης της μαστίτιδας

Θηλασμός: Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης της μαστίτιδας

Η μαστίτιδα είναι ο πιο συχνός λόγος για πρόωρο αποθηλασμό, ενώ εκτιμάται πως θα εμφανιστεί σε ποσοστό 3-20% των γυναικών στη λοχεία. Τι μπορούν να κάνουν γυναίκες για να προλάβουν τη λοίμωξη και πώς να την αντιμετωπίσουν εφόσον εμφανιστεί; Απαντούν οι μαίες της Ομάδας Μητρικού θηλασμού του ΜΗΤΕΡΑ, Ευτυχία Καπετζώνη και Ελένη Πέζου

190220164427_thilasmos159-1280x720
*Το άρθρο υπογράφουν η Ευτυχία Καπετζώνη και η Ελένη Πέζου Μαίες από την Ομάδα Μητρικού θηλασμού του ΜΗΤΕΡΑ

Η περίοδος της γαλουχίας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε μητέρα. Είναι γεμάτη από πολλές, ευχάριστες στιγμές, όμως ενέχει και πολλές δυσκολίες, οι οποίες με αρκετή υπομονή, επιμονή και κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της θηλάζουσας μητέρας κατά τη διάρκεια της λοχείας είναι η μαστίτιδα.

Τι είναι η μαστίτιδα;

Η μαστίτιδα είναι η λοίμωξη του μαστού και συχνά εκδηλώνεται στις πρώτες έξι εβδομάδες μετά από τον τοκετό, όμως μπορεί να συμβεί καθ’ όλη τη περίοδο της λοχείας. Ορίζεται ως ο πυρετός (38.5°C) με ρίγος ή συμπτώματα τύπου γρίπης, μαζί με ροδαλό, ευαίσθητο, θερμό και διογκωμένο τμήμα του μαστού. Η μαστίτιδα είναι ο πιο συχνός λόγος για πρόωρο αποθηλασμό, ενώ εκτιμάται πως θα εμφανιστεί σε ποσοστό 3-20% των γυναικών στη λοχεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης