Άνοια: Τα σημάδια που μαρτυρούν τον κίνδυνο 9 χρόνια νωρίτερα

Άνοια: Τα σημάδια που μαρτυρούν τον κίνδυνο 9 χρόνια νωρίτερα

Νέα επιστημονικά ευρήματα γεννούν ελπίδες ότι στο μέλλον οι ειδικοί θα είναι σε θέση να προβλέψουν και, επομένως, να προλάβουν την εμφάνιση άνοιας, εντοπίζοντας πρώιμα σημάδια γνωστικής δυσλειτουργίας που μαρτυρούν τον κίνδυνο

220317153400_dementia
Ένα νέο, σημαντικό δεδομένο στην προσπάθεια πρόληψης της άνοιας έφερε στο φως ομάδα ερευνητών, η οποία υποστηρίζει ότι είναι δυνατό να εντοπιστούν σημάδια εγκεφαλικής ανεπάρκειας που προειδοποιούν έως και 9 χρόνια νωρίτερα από τη διάγνωση άνοιας.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Alzheimers & Dementia, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Κέιμπριτζ και το NHS Foundation Trust, αξιοποίησαν τα στοιχεία της UK Biobank, μιας βιοϊατρικής βάσης δεδομένων, που περιέχει ανώνυμες πληροφορίες γενετικής, τρόπου ζωής και υγείας μισού εκατομμυρίου Βρετανών ηλικίας 40-69 ετών.

Επιπροσθέτως, συγκέντρωσαν δεδομένα από μια σειρά δοκιμών επίλυσης προβλημάτων, μνήμης, χρόνων αντίδρασης και δύναμης λαβής. Συνυπολόγισαν, τέλος, δεδομένα σχετικά με τις αυξομειώσεις βάρους, αλλά και τον αριθμό των πτώσεων των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης