Αυτοπεποίθηση: Τα επικίνδυνα post που μπορούν να την καταστρέψουν

Αυτοπεποίθηση: Τα επικίνδυνα post που μπορούν να την καταστρέψουν

Οι αναληθείς και φιλτραρισμένες εικόνες διασήμων που περνούν από μπροστά μας όσο χαζεύουμε στο Instragram δε φαίνεται να βλάπτουν και τόσο την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη. Υπάρχουν ωστόσο κάποια άλλα post που είναι πιο επιβλαβή. Δείτε ποια

221020133935_social_media_shutter
Ποια είναι αυτά; Πρόκειται για τα post των οικείων μας προσώπων. Όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τις εικόνες φίλων και γνωστών στα social media, η αυτοπεποίθηση μας βάλλεται περισσότερο συγκριτικά με τις φωτό διάσημων ή influencers. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από πειράματα των ερευνητών του από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin στην Ανατολική Αγγλία και το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner των Επιστημών Υγείας στην Αυστρία, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Body Image.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση βασίζεται στο γεγονός ότι θεωρείται πιο ανέφικτο να αποκτήσουμε την εικόνα ενός celebrity ή influencer απ’ ότι την καλογυαλισμένη εικόνα ενός ατόμου της διπλανής πόρτας, που θα μπορούσε να ασκεί πίεση στο άτομο που βλέπει την ανάρτηση. «Ταυτόχρονα, οι χρήστες αντιλαμβάνονται τις αναρτήσεις από μοντέλα και διασημότητες που είναι λιγότερο ρεαλιστικές» σημειώνει ο καθηγητής Viren Swami από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης