Καρκίνος Μαστού: Διάγνωση και αντιμετώπιση στην κύηση – Τι πρέπει να ξέρουμε

Καρκίνος Μαστού: Διάγνωση και αντιμετώπιση στην κύηση – Τι πρέπει να ξέρουμε

Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι πιο δύσκολη στη φάση της κύησης, λοχείας και θηλασμού, λόγω των φυσιολογικών αλλαγών στο μαστό που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία. O κύριος Ηλίας Μεταξάς Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΜΗΤΕΡΑ και Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

220707191814_breastcancer_pregnancy
Ο καρκίνος μαστού σχετιζόμενος με την κύηση ορίζεται συνήθως ως ο καρκίνος του μαστού που διαγιγνώσκεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό ή οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Αν και ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, είναι αρκετά σπάνιος. Η συχνότητα εμφάνισης του είναι περίπου 15 έως 35 ανά 100.000 κυήσεις, με λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού να διαγιγνώσκονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με το πρώτο έτος μετά τον τοκετό. Στατιστικά φαίνεται να αυξάνεται, καθώς περισσότερες γυναίκες καθυστερούν την τεκνοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης