Γιόγκα στο γραφείο κατά της κατάθλιψης – Με σύσταση του ΠΟΥ

Γιόγκα στο γραφείο κατά της κατάθλιψης – Με σύσταση του ΠΟΥ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης των φαινομένων κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η καθιέρωση δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη σωματική άσκηση με την πνευματική ευημερία

220930100454_yoga_at_work
Μια πρωτότυπη ιδέα δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της ψυχικής υγείας των εργαζομένων: Την καθιέρωση μαθημάτων γιόγκα στο χώρο εργασίας. Ο Οργανισμός ανέδειξε τη σημασία της σωματικής άσκησης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο χώρο εργασίας δραστηριότητες όπως η γυμναστική, το περπάτημα και η γιόγκα.

Ο ΠΟΥ μεταθέτει, μάλιστα, την ευθύνη στους επικεφαλής, προτείνοντας να υποβάλλονται σε σχετική εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν τους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες και να τους καλλιεργούν δεξιότητες διαχείρισης άγχους. Η εισήγηση προσθέτει πως η εργοδοσία θα πρέπει να διασφαλίζει ότι κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει από εξάντληση, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης