Το άγχος της εγκύου μπορεί να επισπεύσει τον τοκετό – Έρευνα απαντά

Το άγχος της εγκύου μπορεί να επισπεύσει τον τοκετό – Έρευνα απαντά

Το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει στη γέννηση του μωρού γρηγορότερα από την προσδοκώμενη ημερομηνία τοκετού αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία

220926185156_woman_pregnant_amxious_stress
Το άγχος της εγκυμοσύνης πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας που δημοσιεύεται στο Health Psychology. «Σήμερα, σε πολλές κλινικές ανά τον κόσμο γίνεται αξιολόγηση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων ώστε να προληφθούν οι επιπλοκές της επιλόχειας κατάθλιψης για τις μητέρες και τα παιδιά. Η προκείμενη όπως και άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν και το άγχος στις εγκύους» ανέφερε η Δρ Christine Dunkel Schetter, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Μία στις τέσσερις εγκύους παρουσιάζει κλινική συμπτωματολογία αυξημένου άγχους ισχυρίζονται παλαιότερες μελέτες, οι οποίες διαπιστώνουν επιπλέον ότι το άγχος αυτό θα αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για πρόωρο τοκετό. Σε αντίθεση όμως με τις εν λόγω έρευνες που συνυπολόγισαν το γενικό άγχος και το σχετιζόμενο με την εγκυμοσύνη (π.χ. για τον τοκετό, τη μητρότητα, την υγεία του βρέφους) και ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, κατά την παρούσα μελέτη έγινε διάκριση των δύο ειδών άγχους και εξετάστηκαν το πρώτο και τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης