Κορωνοϊός: Η παράξενη ανοσία που «προστατεύει» κάποιους τυχερούς – Τι έδειξε η έρευνα

Κορωνοϊός: Η παράξενη ανοσία που «προστατεύει» κάποιους τυχερούς – Τι έδειξε η έρευνα

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον κορωνοϊό, εάν τρώμε μπρόκολο, ψημένα αμύγδαλα ή χοιρινό κρέας; Διαβάστε τι συμπέρανε νεότερη μελέτη που μελέτησε τη συσχέτιση μεταξύ διαφορετικών πρωτεΐνών και του κορωνοϊού

220923132859_covid
Για ποιο λόγο ορισμένοι άνθρωποι νοσούν σοβαρά με κορωνοϊό, ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα; Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η απάντηση ενδεχομένως να κρύβεται στις πρωτεΐνες στις οποίες έχει εκτεθεί προηγουμένως το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Immunology, ορισμένα τρόφιμα, εμβόλια, βακτήρια και ιοί μπορούν να «προετοιμάσουν» το ανοσοποιητικό μας σύστημα να επιτεθεί στον ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης