Διαβήτης: Οι συχνότερες επιπλοκές – Δεν είναι αυτές που νομίζετε

Διαβήτης: Οι συχνότερες επιπλοκές – Δεν είναι αυτές που νομίζετε

Mια σειρά από νεο-αναδυόμενες ανεπιθύμητες παθολογικές καταστάσεις φαίνεται να απειλούν την υγεία των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, οδηγώντας τους συχνά να αναζητήσουν νοσοκομειακή φροντίδα

220901144846_diabetes
Οι κυρίαρχοι λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2) εισάγονται πιο συχνά στα νοσοκομεία από τον γενικό πληθυσμό αλλάζουν, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αρχείου της Αυστραλίας, τα ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) στην Στοκχόλμη.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, πλέον τα συνήθη συμπτώματα του διαβήτη συνοδεύονται από ένα ευρύ φάσμα λιγότερο γνωστών επιπλοκών, όπως μολύνσεις (πχ. πνευμονία ή σήψη), ψυχικές διαταραχές και γαστρεντερικά προβλήματα. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι μόλις 4 παραδοσιακές επιπλοκές -κυτταρίτιδα (δυνητικά σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος), καρδιακή ανεπάρκεια, ουρολοιμώξεις και δερματικά αποστήματα- είχαν συνυπολογιστεί μεταξύ των 10 κυρίαρχων αιτιών που οδηγούν τους ασθενείς με ΣΔ2 σε νοσηλεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης