Εμμηνόπαυση: Σε ποιες συμβαίνει νωρίτερα – Γιατί υποφέρουν περισσότερο

Εμμηνόπαυση: Σε ποιες συμβαίνει νωρίτερα – Γιατί υποφέρουν περισσότερο

Πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει την προγνωστική αξία της διάρκειας του μηνιαίου κύκλου σχετικά με την έναρξη και την ένταση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

220826154719_woman_period_calendar
Κάποιες γυναίκες βιώνουν έντονα συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση και οι εξάψεις, η κατάθλιψη, το άγχος, η γνωστική εξασθένηση και οι διαταραχές στη διάρκειας και ποιότητα του ύπνου θα ανατρέψουν την καθημερινότητά τους. Για το λόγο αυτό η επιστημονική κοινότητα έχει εδώ και χρόνια εγκύψει στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αναζητώντας τους παράγοντες κινδύνου πίσω από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Στους συνήθειες υπόπτους περιλαμβάνονται δημογραφικές μεταβλητές (ηλικία και εθνικότητα) και τροποποιήσιμοι παράγοντες του τρόπου ζωής όπως ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το κάπνισμα και η σωματική δραστηριότητα. Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα συνδέουν τα χαρακτηριστικά των γυναικών κατά την αναπαραγωγική ηλικία με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ωστόσο η εφαρμογή τους δεν είναι καθολική. Επί παραδείγματι, συγκριτικά με το ιστορικό σταθερού κύκλου, ο ασταθής κύκλος συσχετίστηκε με λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα μετά την εμμηνόπαυση σε γυναίκες στην Κίνα, εντονότερα όμως σε γυναίκες στη Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης