Πέσατε θύμα οικονομικής απάτης; Ποιος κίνδυνος υγείας σας απειλεί – Πιο ευάλωτοι οι άνδρες

Πέσατε θύμα οικονομικής απάτης; Ποιος κίνδυνος υγείας σας απειλεί – Πιο ευάλωτοι οι άνδρες

Για κάποια θύματα οικονομικής απάτης, οι συνέπειες θα επεκταθούν πέρα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Δείτε τι έδειξε σχετική έρευνα

220803183951_old_couple_fraud_card_money_man
Ηλεκτρονικές απάτες, χρήματα που έκαναν «φτερά» από δήθεν τεχνικούς της ΔΕΗ ή αγνώστους που επικαλέστηκαν έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου, είναι μερικά μόνο παραδείγματα κακόβουλων ενεργειών με σοβαρότατο συχνά οικονομικό κόστος για τα θύματα. Για κάποιους ωστόσο οι συνέπειες δεν θα περιοριστούν στην απώλεια χρημάτων.

Ηλικιωμένοι άνδρες χωρίς κάποια μορφή άνοιας που έπεσαν θύματα οικονομικής απάτης διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο υπέρτασης, αναφέρει μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of the American Geriatrics Society. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στοιχεία έδειξαν επίσης σύνδεση της απάτης με αυξημένες νοσηλείες, εισαγωγές σε εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και μικρότερο ποσοστό πενταετούς επιβίωσης, ένας δείκτης που αποτυπώνει την αναλογία ασθενών που επιζούν για πέντε χρόνια από κάποιο σηµείο της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης