Ταινίες τρόμου: Να γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ

Ταινίες τρόμου: Να γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ

Τι είναι αυτό που μας συγκινεί τόσο στις ταινίες τρόμου και παρότι προκαλούν τόσο δυσάρεστα συναισθήματα επιδιώκουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά; Ένας ειδικός έχει την απάντηση

220531134038_horror_movie
Πολλοί από εμάς, όταν πηγαίνουμε στον κινηματογράφο ή χαλαρώνουμε στον καναπέ του σπιτιού μας, συχνά επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία τρόμου.

Οι ταινίες αυτού του είδους θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή. Ο φόβος που προκαλούν μας δημιουργεί μια αίσθηση έξαψης και αυξάνει την αδρεναλίνη, κάτι που παραδόξως αναζητάμε να νιώσουμε ξανά και ξανά.

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι προτιμάμε να νιώθουμε συναισθήματα όπως χαρά και ευχαρίστηση. Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος. Επομένως, θα έπρεπε θεωρητικά να επιδιώκουμε να παρακολουθούμε ταινίες με όμορφες ιστορίες, ανθρώπων που ζουν μια καλή ζωή, μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με σκοτεινούς κινδύνους, δολοφόνους, βασανιστήρια και άλλα φρικτά πράγματα. Κινηματογραφικοί ήρωες όπως τα ζόμπι, οι βρικόλακες και τα εκδικητικά πνεύματα δεν θα έπρεπε λογικά να έχουν καμία θέση στην ψυχαγωγία μας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης