Οργασμός: Ποιοι «αδιαφορούν» για την επίτευξή του και γιατί

Οργασμός: Ποιοι «αδιαφορούν» για την επίτευξή του και γιατί

Ανισότητα παρατηρείται ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά τη συχνότητα των οργασμών κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης - Ποιοι φτάνουν συχνότερα στην κορύφωση και ποιοι σταματούν να την προσδοκούν - Οι λύσεις που επαναφέρουν την απόλαυση

190508103716_women_orgasm-1280x720__1_
Μεγαλύτερη επιθυμία και προσδοκία για επίτευξη οργασμού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης με το έτερον ήμισυ έχουν όσοι κορυφώνουν συχνότερα. Αντιθέτως, οι άνδρες και οι γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό λιγότερο συχνά παύουν να ενδιαφέρονται και να προσπαθούν γι’ αυτόν, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Sex Roles. Τα «θύματα» είναι κυρίως γυναίκες, εξαιτίας ενός γνωστού φαινομένου, του «χάσματος οργασμού».

Το χάσμα οργασμού αναφέρεται στη διαφορά στη συχνότητα επίτευξής του μεταξύ ανδρών και γυναικών, όταν επιδίδονται σε ετεροφυλόφιλο συντροφικό σεξ, με τους άνδρες να έχουν περισσότερους οργασμούς από τις γυναίκες. Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτό το φαινόμενο επιδεινώνεται στις περιστασιακές σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματά να υφίσταται όταν οι σύντροφοι γνωρίζουν σεξουαλικά καλά ο ένας τον άλλον, μετά από μακρόχρονη σχέση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης