Το πολύχρωμο λαχανικό που προστατεύει από τον καταρράκτη και την αναιμία

220513143536_peppers

Έχει ποικιλία χρωμάτων, μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους, χαρίζει υπέροχη γεύση στα πιάτα μας και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην εντάξουμε τΙς πιπεριές στη διατροφή μας

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κόκκινες, πράσινες και κίτρινες. Μπορείτε να προτιμήσετε τις γλυκιές ή τις καυτερές. Καταναλώνονται ωμές ή και μαγειρεμένες. Ό,τι και να προτιμήσετε, ένα είναι το σίγουρο: Οι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά πιπεριές είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία των ματιών, του εγκεφάλου, αλλά και την πρόληψη κοινών παθήσεων, όπως της αναιμίας.

Όλες οι πιπεριές έχουν θρεπτικά συστατικά από τα οποία μπορείτε να ωφελεθείτε, ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε ότι η διατροφική συμβολή τους ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα. Για παράδειγμα, οι κόκκινες πιπεριές έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ συγκριτικά με τις κίτρινες, τις πορτοκαλί και και τις πράσινες. Από την άλλη, οι άγουρες πράσινες πιπεριές είναι αισθητά πιο πλούσιες από τις ώριμες κόκκινες σε πολυφαινόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης