Λιγότερο άγχος και περισσότερη δημιουργικότητα με 5 πολύτιμα φυτά

Λιγότερο άγχος και περισσότερη δημιουργικότητα με 5 πολύτιμα φυτά

Ενημερωθείτε για τα φυτά που δεν πρέπει να λείπουν από το χώρο όποιου επιθυμεί να αυξήσει τη δημιουργικότητά του και να εργάζεται με λιγότερο άγχος

210121172323_plants
Τη Μούσα τους σε μια σανσεβιέρια ή έναν ταπεινό κάκτο μπορούν να αναζητήσουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα δημιουργικότητας. Η σύσταση που ακούγεται απλοϊκή, φέρει πλήθος επιστημονικών υπογραφών από μελέτες που έχουν αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών εσωτερικού χώρου στην υγεία και συνολική ευημερία.

Μπορεί η απώθηση εντόμων και η εξυγίανση της ατμόσφαιρας να έρθουν πρώτα στη σκέψη μας αν μας ζητηθούν τα οφέλη των φυτών, η προσθήκη τους όμως στον προσωπικό μας χώρο και δη τον εργασιακό μπορεί να αυξήσει τη δημιουργικότητα κατά 15% και να αμβλύνει τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Texas A&M. Ακόμη και το μικρό διάλειμμα που θα κάνει ο εργαζόμενος για να ποτίσει τα φυτά, εξηγούν οι ειδικοί, τον αποσυνδέει για λίγο από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις στις οποίες θα επιστρέψει κατά το δυνατόν ανανεωμένος ενώ η θέαση του πράσινου χρώματος πριν την εκπόνηση δημιουργικών εργασιών, διατείνεται έρευνα των Πανεπιστημίων Ρότσεστερ και Μονάχου, διευκολύνει τη διεκπεραίωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης