Αναζητάτε την ευτυχία; 3 top tips να την κατακτήσετε

Αναζητάτε την ευτυχία; 3 top tips να την κατακτήσετε

H επικαιρότητα τα τελευταία δύο χρόνια είναι γεμάτη ως επί το πλείστον άσχημες ειδήσεις που σίγουρα μας επηρεάζουν και ρίχνουν τη διάθεσή μας. Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε την ευτυχία, όταν όλα φαίνονται δυσοίωνα; Το μυστικό κρύβεται στις λεπτομέρειες

220317212252_hippiness
Η πρωτόγνωρη εμπειρία των τελευταίων δύο ετών άφησε τους περισσότερους από εμάς μουδιασμένους και πολλούς άλλους με αρκετά βαρύ ψυχολογικό φορτίο. Ακόμα όμως και σε θεωρητικά καλές περιόδους για την ανθρωπότητα, οι άνθρωποι και πάλι δεν είχαν καταφέρει να αγγίξουν στην ευτυχία. Πώς λοιπόν θα βρούμε την ευτυχία; Έχει «ταβάνι» το αίσθημα της ευτυχίας; Και πώς θα καταφέρουμε να την κατακτήσουμε;

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ μας προτείνουν να δοκιμάσουμε τη δικιά τους συνταγή, που θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση της ευτυχίας:

Βάλτε την κίνηση στην καθημερινότητά σας

Ο καθαρός αέρας σε συνδυασμό με την άσκηση είναι ένα επιδραστικό τονωτικό της διάθεσης. Μια αερόβια δραστηριότητα που θα επιλέξετε, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία ή το τρέξιμο απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να μειώσουν το άγχος και να εντείνουν το αίσθημα της ευεξίας.

Κλείσιμο
Ακόμα, η συστηματική κίνηση μέσω της άσκησης ή με δραστηριότητες όπως η γιόγκα συμβάλλουν στην αύξηση της σεροτονίνης με φυσικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο 90 ​​λεπτά δραστηριότητας την εβδομάδα παρείχαν βελτιώσεις στη διάθεση παρόμοιες με ένα αντικαταθλιπτικό.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης