«Ο πλανήτης μας, η υγεία μας»: Την ευημερία μας διασφαλίζει η προστασία της γης

«Ο πλανήτης μας, η υγεία μας»: Την ευημερία μας διασφαλίζει η προστασία της γης

Αφιερωμένη στον πλανήτη γη είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Με σύνθημα «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει την άρρηκτη σχέση της ευζωίας μας με την μόλυνση της γης και μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε μόνο μια ζωή για να ζήσουμε, αλλά και έναν μόνο πλανήτη!

220405180205_greenygeia
Ο κορωνοϊός, ως μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, τέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια και μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Μέχρι όμως να αναδυθεί η επόμενη πανδημία και να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα, η μόλυνση του πλανήτη αλλά και ο επιπολασμός διάφορων ασθενειών όπως ο καρκίνος, το άσθμα, οι καρδιακές παθήσεις είναι τα θέματα στα οποία εστιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για το 2022.

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εστιάζει με την καμπάνια «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας» στις επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς, αλλά και να προωθηθεί ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών που επικεντρώνεται στην ευημερία των πολιτών της.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης