Απόρριψη: Γιατί τη φοβόμαστε – Πώς θα ξεπεράσουμε το φόβο

Απόρριψη: Γιατί τη φοβόμαστε – Πώς θα ξεπεράσουμε το φόβο

H δουλειά στην οποία τελικά δεν προσληφθήκαμε, το πρόσωπο που τελικά δεν ενδιαφερόταν, οι φίλοι που χάθηκαν χωρίς κάποια εξήγηση. Κάποια στιγμή όλοι μας θα βιώσουμε κάποιας μορφής απόρριψη, όμως μπορούμε να τη γυρίσουμε υπερ μας και να επωφεληθούμε

220318202433_rejection
Όταν μας απορρίπτουν, προσπαθούμε να φερθούμε φυσιολογικά και να αποδείξουμε, πρωτίστως στον εαυτό μας ότι δεν μας έχει επηρεάσει και θα γίνουμε πιο δυνατοί. Μια απόρριψη, όμως, μπορεί να μας πληγώσει βαθιά και να γεννήσει μέσα μας το φόβο.

Ο φόβος της απόρριψης όμως μπορεί να δράσει ως καταλύτης στη ζώη μας, κρατώντας μας μακριά από την ευτυχία και την ευημερία. Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, μπορεί να επηρεάσει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την ψυχική μας υγεία. Όχι μόνο αυτό, αλλά εισχωρεί ακόμα πιο βαθιά στη συνείδησή μας, αλλάζοντας την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τις αποφάσεις και τους στόχους μας.

Ο φόβος δρα ως μια ασπίδα του οργανισμού μας ενάντια σε κάποια επικείμενη απειλή για την επιβίωσή μας. Στα περιβάλλοντα όμως του σήμερα, όπου δεν απειλείται άμεσα και καθημερινά η ζωή μας, θέλουμε να προστατεύσουμε άλλες πτυχές της, όπως την ψυχική και πνευματική μας υγεία αλλα και την οικονομική μας ευημερία. Όταν κάποια από αυτές απειλείται, δημιουργείται φόβος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης