Υψηλή πίεση: Τα δημοφιλή φάρμακα που την ανεβάζουν περισσότερο

Υψηλή πίεση: Τα δημοφιλή φάρμακα που την ανεβάζουν περισσότερο

Φάρμακα που όλοι παίρνουμε κατά διαστήματα ενδέχεται να έχουν μια δυσάρεστη ανεπιθύμητη ενέργεια: ανεβάζουν την πίεση! Δείτε ποια είναι

210705135502_pill-1280x720
Σχεδόν το 20% των ατόμων με υπέρταση που λαμβάνει αντιυπερτασική αγωγή, μπορεί κατά λάθος να επηρεάζει το αποτέλεσμα της θεραπευτικής αγωγής παίρνοντας ορισμένα άλλα φάρμακα, όπως παυσίπονα, σύμφωνα με στοιχεία από 27.599 άτομα που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES) και δημοσιεύθηκαν στην JAMA Internal Medicine.

Στους συνήθεις υπόπτους συγκαταλέγονται τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Πρόκειται για τα γνωστά παυσίπονα και αναλγητικά φάρμακα που όλοι λαμβάνουμε κατά διαστήματα (π.χ ιβουπροφαίνη, ναπροξένη). Ορισμένες ακόμη κατηγορίες φαρμάκω π.χ. αντικαταθλιπτικά, μπορεί επίσης να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα άτομα που λάμβαναν φάρμακα τα οποία δυνητικά μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές της πίεσης ήταν επίσης πιο πιθανό να παίρνουν και πιο ενισχυμένη αντιυπερτασική αγωγή δηλαδή περισσότερα φάρμακα σε υψηλότερες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης