Τι (δεν) πρέπει να κάνετε πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις – Το μυστικό για συναισθηματική ισορροπία

Τι (δεν) πρέπει να κάνετε πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις – Το μυστικό για συναισθηματική ισορροπία

Στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι μας σκεπτόμενοι όλα όσα θα πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα, το καλύτερο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να... κοιμηθούμε και να αφήσουμε τις μεγάλες αποφάσεις για αύριο. Υπάρχει μάλιστα επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτή την κίνηση

220318201047_sleeping
Ο ύπνος φαίνεται ότι δε θρέφει μόνο τα μωρά, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Όταν καταφέρνουμε να κοιμηθούμε επαρκώς, σύμφωνα με την επιστήμη, μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και εν τέλει την ψυχολογία μας και τις αποφάσεις που θα λάβουμε.

Η Joanne Bower, Λέκτορας Ψυχολογίας, στο Πανεπιστήμιο East Anglia, με άρθρο της στο The Conversation διεισδύει στον κόσμο του ύπνου και εξηγεί όλες τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου και συμβάλλουν στη ρύθμιση του άγχους.

Στα έγκατα του εγκεφάλου

Δύο είναι οι βασικές περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις συναισθηματικές αντιδράσεις: το μεταιχμιακό σύστημα και ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου. Το μεταιχμιακό σύστημα αποτελεί το κέντρο των συναισθημάτων μας αξιολογώντας γρήγορα μια κατάσταση και βοηθώντας μας να αποφασίσουμε πώς να αντιδράσουμε. Χάρη σε αυτή την περιοχή, οι πρόγονοί μας κατάφερναν να επιβιώσουν αντιδρώντας έγκαιρα σε απειλητικές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης