Πανδημία: Αυτοί οι ασθενείς «ζορίστηκαν» περισσότερο με τα περιοριστικά μέτρα

Πανδημία: Αυτοί οι ασθενείς «ζορίστηκαν» περισσότερο με τα περιοριστικά μέτρα

Η σημαντική μείωση των κοινωνικών μας επαφών λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού δεν άφησε αλώβητους και τους ασθενείς με χρόνια ψυχικά νοσήματα

220308210958_thlipsi
Η περίοδος της πανδημίας αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη και για τους ασθενείς με μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς διατάραξε την καθημερινότητά τους, θέτοντάς τους εκτός των δομών στήριξης σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ.

Η μελέτη του Community Mental Health Journal από το School of Human and Health Sciences βασίστηκε σε συνεντεύξεις 15 ατόμων με χρόνιες ψυχικές διαταραχές στο Δυτικό Γιορκσάιρ, σε συνεργασία με δύο τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με επίκεντρο την ψυχική υγεία.

«Επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε άτομα που ήδη βιώναν μια κατάθλιψη ή έντονο άγχος και είχαν πρόσβαση σε δημοσίες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Δεν σκεφτόμασταν απαραίτητα τη διαθεσιμότητα των ψυχιατρικών υπηρεσιών ή θεραπείας, καθώς αυτές μεταφέρθηκαν διαδικτυακά. Εστιάσαμε περισσότερο τις υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους να διατηρήσουν μια ρουτίνα στη ζωή τους και την επαφή τους με άλλους ανθρώπους. Θεωρήσαμε ότι μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό το είδος υποστήριξης, και αυτό διαπιστώσαμε» σημειώνει η δρ. Dawn Leeming.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης