Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το νερό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νόσου

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το νερό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νόσου

Ιδιαίτερα επιβλαβή αναδεικνύονται τα νιτρικά στο πόσιμο νερό με πρόσφατη έρευνα να τα συσχετίζει με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

220308115933_water
Τη συσχέτιση των υψηλών επιπέδων νιτρικών αλάτων στο πόσιμο νερό με την εμφάνιση καρκίνου παχέος εντέρου, επιχείρησαν να κάνουν οι ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία.

Ειδικότερα, γράφοντας στο Journal of Public Health, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Otago, του Auckland και του Massey της Νέας Ζηλανδίας εξήγησαν πως παρότι ο υποκείμενος μηχανισμός είναι αρκετά πολύπλοκος, η κατανόηση του συσχετισμού κρίνεται σημαντική αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που ενέχουν τα υψηλά επίπεδα νιτρικών στο πόσιμο νερό.

Tα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες γνωστές και ως αζωτούχα λιπάσματα. Η μαζική χρήση τους στην γεωργία είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν και να εισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης