Πέντε ασκήσεις για super δυνατούς κοιλιακούς και καλύτερη στάση σώματος

Πέντε ασκήσεις για super δυνατούς κοιλιακούς και καλύτερη στάση σώματος

Μπορούμε να αποκτήσουμε δυνατό κορμό και κοιλιακούς... πέτρα κάνοντας γιόγκα; Ναι,απαντά η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη και μας παρουσιάζει τις πέντε ασκησεις που ενδυναμώνουν τον κορμό, στοχεύουν στους κοιλιακούς και βελτιώνουν τη στάση του σώματος

220221155431_Untitled-4-1280x720
Στην πραγματικότητα, ένα από τα οφέλη της γιόγκα είναι ότι είναι τόσο ποικιλόμορφη ως πρακτική, και ανάμεσα σε όλα τα διαφορετικά στυλ και στάσεις, μπορείτε πραγματικά να βρείτε μια πρακτική που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε διάθεση και στόχο. Ένας τρόπος για να προσεγγίσετε τις πρακτικές που βασίζονται στη γιόγκα είναι να επιμεληθείτε μια ακολουθία που στοχεύει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, όπως τα πόδια, τα χέρια ή τον πυρήνα. Αν και η ενδυνάμωση του συνολικού σώματος είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση, οι προπονήσεις εστιασμένες στην περιοχή σάς επιτρέπουν να αποκομίσετε πιο συγκεκριμένα οφέλη ενδυνάμωσης και μπορεί να διορθώσετε τις μυϊκές ανισορροπίες στις πιο αδύναμες περιοχές σας.
Είτε μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας στη γιόγκα είτε είστε λάτρης του μαθήματος Vinyasa, η ενσωμάτωση στάσεων γιόγκα που στοχεύουν και ενισχύουν τους κοιλιακούς και τον κορμό θα είναι επωφελής για την πρακτική της γιόγκα και τη γενική σας φυσική κατάσταση. Η ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και στην υγεία της σπονδυλικής στήλης, αλλά και να σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε πιο δύσκολες στάσεις ισορροπίας.
Επομένως, αν θέλετε να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, εντάξτε αυτές τις 5 θέσεις γιόγκα που στοχεύουν τους κοιλιακούς σας και ενισχύουν και τονώνουν τον πυρήνα σας:
1.Φέρε τις παλάμες στο άνοιγμα των ωμών και τα γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης. Σφίξε την κοιλιά και τους γλουτούς. Σήκωσε πρώτα το ένα χέρι και μετά το αντίθετο πόδι. Μείνε για 5 αναπνοές. Αν σου είναι εύκολο βάλε κίνηση. Τέντωσε προς τις δυο αντίθετες κατευθύνσεις και φέρε γόνατο αγκώνα μαζί στο κέντρο. Επανέλαβε για 10 φορές, από την μια και 10 από την άλλη.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης