Το μικρό μπλε υπερ-φρούτο που αυξάνει αντοχή και δύναμη

Το μικρό μπλε υπερ-φρούτο που αυξάνει αντοχή και δύναμη

Τα μικρά μπλε μούρα που μοιάζουν με μακρόστενα μύρτιλαθεωρούνται ιδανικό τρόφιμο για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και της αντοχής

220221173118_bleu_moura
Ένα είδος βρώσιμου μούρου έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την απόδοση των δρομέων αντοχής έως και κατά 2% – ποσοστό που θεωρείται σημαντικό – σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Northumbria τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Nutrients.

Το περιώνυμο μούρο είναι γνωστό ως μπλε αγιόκλημα (Lonicera caerulea) και φύεται σε χώρες του βόρειου ημισφαίριου όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ρωσία, όπου και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Τα πορφυρά μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C , Α, σίδηρο, χαλκό και αντιοξειδωτικά.

Είναι ο πιο πρώιμος καρποφόρος θάμνος ανάμεσα σε όλα τα μούρα. Καρποφορεί πιο νωρίς από τις φράουλες και τα σμέουρα. Η γεύση των μπλε μούρων είναι γλυκόξινη και θυμίζει τα μύρτιλα. Τα πρώτα μούρα εμφανίζονται στα μέσα Μαΐου. Συχνά παρομοιάζονται με μακρόστενα βατόμουρα. Στην αγορά διατίθενται και σε μορφή σκόνης που προστίθεται σε smoothies, shakes και δημητριακά.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης