Κορωνοϊός: Αυτα είναι τα ανησυχητικά σημάδια μιας δεύτερης πανδημίας

Κορωνοϊός: Αυτα είναι τα ανησυχητικά σημάδια μιας δεύτερης πανδημίας

Το προειδοποιητικό καμπανάκι έχει ήδη «χτυπήσει» από τους ειδικούς όσον αφορά το αποτύπωμα του κορωνοϊού στη μετέπειτα σωματική ακεραιότητα των ασθενών. Αντίστοιχα όμως, συναγερμός έχει σημάνει και για την ψυχική υγεία τους σύμφωνα με τους ειδικούς που προειδοποιούν για μια νέα επιδημία αυτοκτονιών και φαρμακευτικών καταχρήσεων

220223144201_katathlipsi
Άγχος που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις, χρήση οπιοειδών και αλόγιστη χρήση αλκοόλ, διαταραχές ύπνου και δυσκολίες στη συγκέντρωση. Συμπτώματα πολλά από τα οποία συνήθως ταυτίζουμε με εξωτερικούς κοινωνικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα η ανεργία και το ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Εντούτοις, τα συγκεκριμένα σοβαρά κατά τα άλλα ψυχολογικά συμπτώματα παρουσιάζονται σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό σε ποσοστό μάλιστα 60%, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά ευρήματα που δημοσιεύονται στο BMJ.

Η συγκεκριμένη συμπτωματολογία θα πρέπει μάλιστα να θορυβήσει τους ειδικούς σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Ziyad Al-Aly, κλινικό επιδημιολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και στο Σύστημα Υγείας Βετεράνων του Σεντ Λούις, καθώς «η συγκεκριμένη αύξηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα μια επιδημία λήψης οπιοειδών και αυτοκτονιών».


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης