Κορωνοϊός: Επιστροφή στην άσκηση μετά από Covid-19 – Τι να προσέξετε

Κορωνοϊός: Επιστροφή στην άσκηση μετά από Covid-19 – Τι να προσέξετε

Καθώς τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 υποχωρούν, καλό είναι να βάλετε σταδιακά την άσκηση στο πρόγραμμά σας, ούτως ώστε να διευκολύνετε και να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας. Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές

220217150038_WORKOUT-AFTER-COVID-1280x720
Η παραλλαγή της Όμικρον έχει προκαλέσει μία χιονοστιβάδα κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που δρομολογούνται εξελίξεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα. Παρότι τα συμπτώματα της Όμικρον παραμένουν πιο ήπια συγκριτικά με τις υπόλοιπες γνωστές μεταλλάξεις, εντούτοις δεν είναι λίγα τα περιστατικά που αναφέρουν ότι ταλαιπωρούνται από κόπωση και αναπνευστική δυσχέρεια εβδομάδες μετά τη νόσηση.

«Η ανάρρωση είναι διαφορετική για τον καθένα» εξηγεί η Janet Bondarenko, φυσιοθεραπεύτρια στο νοσοκομείο του Alfred στη Μελβούρνη. Επιπλέον, «ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε διάφορα όργανα, δημιουργώντας το αίσθημα της κόπωσης» τόνισε ο Δρ.Robert Newton, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Edith Cowan. Όπως εξηγεί ο ίδιος το καρδιοαναπνευστικό σύστημα αδυνατεί να μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο στους μύες και έτσι κάτι που πριν απαιτούσε μέτρια ως ελάχιστη ενέργεια, πλέον είναι αρκετά πιο δύσκολο.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης