Κορωνοϊός: Τα φθηνά φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της μακράς Covid-19

Κορωνοϊός: Τα φθηνά φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της μακράς Covid-19

Μια πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του συνδρόμου Long Covid-19 βρήκαν τυχαία Αμερικανοί ερευνητές - Διαβάστε τις περιπτώσεις δύο γυναικών που εμφάνισαν αξιοσημείωτη βελτίωση

200909101858_pills
Τα αντιισταμινικά, φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση των αλλεργικών εκδηλώσεων, φαίνεται πως μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και σε εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν καθημερινά από τα επώδυνα συμπτώματα της μακράς Covid-19.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν, έπειτα από την αξιολόγηση δύο περιπτώσεων ασθενών με σύνδρομο μακράς Covid-19 (Long Covid-19 Syndrome).

Τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 παρουσιάζουν διακυμάνσεις από ήπια έως και σοβαρή νόσηση για αρκετές εβδομάδες με τον ασθενή να βιώνει πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, πνευματική σύγχυση (brain fog) και αδυναμία άσκησης για μήνες μετά την μόλυνση. Ο κλινικός όρος για τα επί μακρόν εμφανιζόμενα αυτά συμπτώματα της Covid-19 είναι μετα-οξεία επακόλουθα του SARS-CoV-2 για τα οποία δεν υπάρχει κάποιο στοχευμένο θεραπευτικό σχήμα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης