Εμμηνόπαυση: Το «αντίδοτο» που ανακουφίζει τα συμπτώματα και βελτιώνει την διάθεση

Εμμηνόπαυση: Το «αντίδοτο» που ανακουφίζει τα συμπτώματα και βελτιώνει την διάθεση

Δεν είναι τυχαίο ότι η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο όταν ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και, για κάποιες γυναίκες, αυτό το θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί σωτήριο. Διαβάστε γιατί

220128180927_woman_music
Ως «αντίδοτο» στα συμπτώματα και την κατάθλιψη που επιφυλάσσει για τις γυναίκες η μετάβαση στην εμμηνόπαυση φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει η ακρόαση μουσικής. Αν και η εμμηνόπαυση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε γυναίκα και η σοβαρότητα και συχνότητα των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλλουν, καταγράφεται μια συνήθης συμπτωματολογία που περιλαμβάνει εξάψεις, διαταραχές ύπνου, καταθλιπτική διάθεση, κολπική ξηρότητα, σεξουαλική δυσλειτουργία και πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Menopause της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βορείου Αμερικής (NAMS), για τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες ευθύνεται η μοναδική της ικανότητα να διεγείρει την έκκριση νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνση, η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που μειώνουν τα επίπεδα ορμονών του στρες στον οργανισμό όπως η κορτιζόλη. Παράλληλα, πρόκειται για χημικές ενώσεις που εμπλέκονται στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς και τού καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης