Kρύψατε χρόνια από τον ασφαλιστή – Και άλλες 3 ψευδείς δηλώσεις που σας «καίνε»

Kρύψατε χρόνια από τον ασφαλιστή – Και άλλες 3 ψευδείς δηλώσεις που σας «καίνε»

Μπορεί να οφείλεται σε παραδρομή, ζάλη από το πλήθος ερωτήσεων που καλείται να απαντήσει είτε σκοπιμότητα για την εξασφάλιση χαμηλότερων ασφαλίστρων. Η δήλωση ωστόσο ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων από τον ασφαλισμένο, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις

220202161606_woman_h_kai_oxi_insurance_lie
Η ηλικία, καθώς και το ιστορικό υγείας και ο τρόπος ζωής, θα αποτελέσουν εκ των βασικών κριτηρίων για τη διαμόρφωση του ύψους των ασφαλίστρων, τους όρους του συμβολαίου αλλά, κυρίως, αν η ασφαλιστική εταιρεία θα προχωρήσει κατ’ αρχήν στη σύναψη συμβολαίου με τον ενδιαφερόμενο.

Οι δηλώσεις που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι προς ασφάλιση και των οποίων την ακρίβεια και αλήθεια αποδέχεται καλόπιστα ο ασφαλιστής, πρέπει να είναι πλήρεις, ακριβείς και να περιλαμβάνουν κάθε στοιχείο είτε περιστατικό για το οποίο έχουν γνώσει και που είναι αντικειμενικά ουσιαστικής σημασίας για την εκτίμηση του κινδύνου. Ψευδή ή ανακριβή στοιχεία είτε πληροφορίες που αποκρύφθηκαν κατά την υπογραφή του συμβολαίου, δηλαδή από δόλο είτε τυχαία, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τον ασφαλισμένο μεταξύ των οποίων:


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης