Σέρνετε τα πόδια σας; Αυτός είναι ο λόγος – Η λύση είναι απλή

Σέρνετε τα πόδια σας; Αυτός είναι ο λόγος – Η λύση είναι απλή

Καλύτερος ρυθμός βάδισης, καλύτερη ισορροπία, βελτιωμένα αντανακλαστικά... Εάν τίποτα από όλα αυτά δεν συμβάινει την ώρα που περπατάτε, ο λόγος είναι απλός και ευτυχώς διορθώνεται

220127162425_walking
Υπάρχει ακόμη ένας καλός λόγος να φροντίσετε να κοιμάστε επαρκώς και να ξεκουράζεστε. Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φορούν μετρητές βημάτων και δραστηριοτήτων για 14 μέρες. Οι μετρητές παρείχαν πληροφορίες για τις ημερήσιες κινήσεις των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των ωρών ύπνου. Κατά μέσο όρο οι συμμετέχονταν κοιμούνταν έξι ώρες κάθε βράδυ, αν και κάποιοι είχαν λιγότερο σταθερό μοτίβο ύπνου με λιγότερες ώρες μέσα στην εβδομάδα και περισσότερες το Σαββατοκύριακο.

Στη συνέχεια όλοι πραγματοποίησαν ένα τεστ σε κυλιώμενο τάπητα όπου περπατούσαν με σταθερό ρυθμό χρησιμοποιώντας μετρονόμο. Ο ρυθμός βάδισης αυξανόταν ή μειωνόταν με τον μετρονόμο,προκειμένου να μετρηθεί η ταχύτητα αντίδρασης και προσαρμογής των φοιτητών στις αλλαγές του ρυθμού βάδισης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης