Κορωνοϊός – Μυοκαρδίτιδα: Πόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μετά τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός – Μυοκαρδίτιδα: Πόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μετά τον εμβολιασμό

Οι σπάνιες μυοκαρδίτιδες που εμφανίστηκαν σε άτομα μετά τον εμβολιασμό τους κράτησαν αρκετούς μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα όμως με τα ερευνητικά στοιχεία, η νόσηση από κορωνοϊό αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη απειλή για την καρδιά από ότι το εμβόλιο

220118175523_emvolio
Αν και ανάμεσα στις σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων έναντι της COVID-19 περιλαμβάνονται η μυοκαρδίτιδα, το όφελος από τον εμβολιασμό υπερβαίνει την σπάνια αυτή φλεγμονή της καρδιάς. Πέραν τούτου, οι παθήσεις της καρδιάς αποτελούσαν εξαρχής παράγοντες κινδύνου, εφόσον αύξαναν τον κίνδυνο νοσηλείας, ενώ αντίστοιχα η καρδιά είναι ένα όργανο το οποίο βάλλεται από τον κορωνοϊό.

Τι μας λένε όμως οι αριθμοί σχετικά με τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τη μυοκαρδίτιδα; Ο Glen Pyle, Καθηγητής στο Εργαστήριο Μοριακής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Guelph και η Jennifer Huang, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστήμης του Oregon με άρθρο τους στο The Conversation επιχειρούν να συνοψίσουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης