Ευτυχία: Τέσσερις εύκολοι τρόποι να την κατακτήσουμε

Ευτυχία: Τέσσερις εύκολοι τρόποι να την κατακτήσουμε

Λένε πως η ευτυχία κρύβεται στα πολύ απλά καθημερινά πράγματα: Σε ένα ωραίο γεύμα, ένα ζεστό μπάνιο ή... σε μία φουντωτή ουρά! Τα κατοικίδια μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο προς την ευτυχισμένη ζωή υποστηρίζουν οι ειδικοί. Τι ακριβώς εννοούν και πώς μπορούμε να τα ακολουθήσουμε

211203213054_Untitled-1-1280x720
Μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας παρόλη την κόπωση και την ψυχική κούραση είναι βέβαιο ότι συνεχίζουμε να κυνηγάμε και έναν ακόμη στόχο που δεν είναι άλλο από την ευτυχία! Καθώς την κυνηγάμε όμω ς φαίνεται πως απλώς δεν βλέπουμε κάτω από τη μύτη μας, αφού εκεί βρίσκεται το παράδειγμα της ευτυχίας! Τα αγαπημένα μας κατοικίδια μας παραδίδουν μαθήματα ευτυχίας αρκεί εμείς να τα παρατηρησουμε. Τα σκυλιά είναι αναμφισβήτητο ότι κάνουν πολύ απλά πράγματα στην καθημερινότητά τους: παίζουν, τρώνε και κοιμούνται. Η Δρ Caroline Kamau-Mitchell, Διδάκτωρ στο Τμήμα Οργανωτικής Ψυχολογίας και στο Κέντρο Ιατρικών Ανθρωπιστικών Επιστημών Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου έχοντας παρατηρήσει τις καθημερινές συμπεριφορές του δικού της σκύλου καταλήγει στο συμπέρασμα πως το κυνήγι της ευτυχίας σταματά όταν ανακαλύψουμε πως το κλειδί είναι να πάρουμε παράδειγμα από το κατοικίδιό μας.

«Τα σκυλιά», όπως υποστηρίζει η Δρ.Kamau-Mitchell «είναι πολύ διασκεδαστικά, περιπετειώδη, περίεργα, παιχνιδιάρικα και βρίσκουν την ευτυχία σε πολύ απλά πράγματα- όπως είναι τα παιχνίδια που μασουλάνε, οι ζεστές κουβέρτες που ξαπλώνουν επάνω ή απλά τα φύλλα των δένδρων που πέφτουν στο έδαφος με τον άνεμο. Για την ακρίβεια, τα σκυλιά λατρεύουν να παίζουν και να διασκεδάζουν και αυτά τα συναισθήματα τους δεν αλλάζουν ποτέ».




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης