Εξάψεις: Τι λείπει από τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται λιγότερο

Εξάψεις: Τι λείπει από τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται λιγότερο

Νέα μελέτη υποδεικνύει ότι η μάλλον δυσάρεστη κατάσταση της σαρκοπενίας σε μεγαλύτερη ηλικία, συνδυάζεται με ένα ενδιαφέρον πλεονέκτημα για τις γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπουση και αφορά την συχνότητα και την ένταση των εξάψεων. Δείτε τι διαπίστωσαν οι ερευνητές

190924184038_hot_flashes
Η απώλεια μυϊκής μάζας είναι φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης. Οι μεγαλύτερες γυναίκες με σαρκοπενία (απώλεια μυϊκής μάζας και λειτουργίας λόγω ηλικίας) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μειωμένης κινητικότητας, περιορισμένης ποιότητας ζωής, καρδιακών παθήσεων και τραυματισμών λόγω πτώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Menopause, είναι λιγότερο πιθανό αυτές οι γυναίκες να παρουσιάζουν εξάψεις.

Μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες διατρέχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο σαρκοπενίας ως αποτέλεσμα της γήρανσης και των αλλαγών στις ορμόνες του φύλου. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για τη σαρκοπενία που συνήθως αναπτύσσονται με την ηλικία είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής, η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών, οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών της ανάπτυξης και η αυξημένη φλεγμονή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης