Το φυσικό τονωτικό που νικάει τον πόνο και μειώνει τη φλεγμονή

Το φυσικό τονωτικό που νικάει τον πόνο και μειώνει τη φλεγμονή

Η άσκηση δεν χαρίζει μόνο ένα τονωμένο μυικό σύστημα και δυνατούς κοιλιακούς. Φαίνεται πως έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα φυσικά ενδοκαναβινοειδή του οργανισμού, πολύτιμες ουσίες απαραίτητες για την φυσιολογική λειτουργία του σώματος και την καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής

gymnastiks
Η άσκηση ενεργοποιεί την λειτουργία του ενδοκαναβινοειδούς συστήματος του οργανισμού, αυξάνοντας την έκκριση των φυσικών καναβινοειδών ουσιών, μια διαδικασία που με τη σειρά της έχει παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση και ενδεχομένως ενισχύει την άμυνα του οργανισμού έναντι σοβαρών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και οι καρδιοπάθειες.

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Gut Microbes, οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ βρήκαν πως η άσκηση δεν μείωσε απλά τον πόνο σε ανθρώπους με αρθρίτιδα, αλλά και τα επίπεδα των φλεγμονώδων ουσιών (των κυτοκινών). Ταυτόχρονα, αύξησε τα επίπεδα των φυσικών καναβινοειδών ουσιών του οργανισμών, δηλαδή φυσικών αναλγητικών που παράγονται από τον οργανισμό. Ο τρόπος μάλιστα που επιδρά η άσκηση σε αυτές τις αυξομειώσεις φαίνεται οπώς σχετίζεται με την διαφοροποίηση στο μικροβίωμα του στομάχου.

Γενικότερα η γυμναστική και η άσκηση είναι γνωστές για την μείωση χρόνιων φλεγμονών που με τη σειρά τους θεωρούνται επιβαρυντικοί παράγοντες για την εκδήλωση ασθενειών όπως η αρθρίτιδα και οι καρδιοπάθειες, ακόμη και η καρκινογένεση. Ωστόσο ο τρόπος που η γυμναστική μειώνει τη φλεγμονή είναι ελάχιστα γνωστός.

Διαβάστε περισσότερα στο Ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης