Η ασθένεια που στερεί τη ζωή σε 3 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο

Η ασθένεια που στερεί τη ζωή σε 3 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια παραμένει κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλει ακόμα περισσότερο να προσέξουμε την υγεία των πνευμόνων μας

190814151222_man_chest
Μία σύγχρονη συνεχιζόμενη πανδημία που οφείλεται στο κάπνισμα και οδηγεί στο θάνατο 3.000.000 ασθενείς παγκοσμίως κάθε χρόνο είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Φέτος δε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο (17 Νοεμβρίου) καθίσταται ακόμα πιο επίκαιρη καθώς η υγεία των πνευμόνων κατέχει κομβικό ρόλο στη θετική έκβαση της λοίμωξης Covid-19.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) φέτος τιμά την παγκόσμια ημέρα με το μήνυμα «η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια παραμένει κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλει ακόμα περισσότερο να προσέξουμε την υγεία των πνευμόνων μας. Υγιείς Πνεύμονες: Τώρα είναι πιο σημαντικό!».

Η ΧΑΠ είναι η 3η αιτία θανάτου από το 2012, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από 3 εκατομμύρια θανάτους (5,6% των θανάτων παγκοσμίως). Ο αριθμός των θανάτων από τη ΧΑΠ, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες δεκαετίες και θα οδηγήσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να νοσήσουν και περίπου σε 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης