Κορωνοϊός: Η πολύτιμη αίσθηση που βάλλεται από την Covid-19 – Δεν είναι η όσφρηση

Κορωνοϊός: Η πολύτιμη αίσθηση που βάλλεται από την Covid-19 – Δεν είναι η όσφρηση

Ζάλη, απώλεια ακοής αλλά και της αίσθησης της ισορροπίας... Πόσο πιθανό είναι η λοίμωξη του κορωνοϊού να επηρεάζει τα κέντρα ισορροπίας του οργανισμού που βρίσκονται στο έσω αυτί; Τι δείχνει νέα μελέτη

211029164338_man-covid-mask-1280x720
Πολλοί ασθενείς με COVID-19 έχουν αναφέρει συμπτώματα στα αυτιά και την ακοή, μεταξύ των οποίων η απώλεια ακοής και οι εμβοές. Μπορεί, επίσης, να παρουσιάσουν ζαλάδα και προβλήματα ισορροπίας, υποδεικνύοντας ότι ο SARS-CoV-2 ενδεχομένως μολύνει και το έσω ους (το έσω ους, που αποτελεί το αισθητήριο όργανο της ακοής και της ισορροπίας).

Μια νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο MIT που δημοσιεύθηκε στο Communications Medicine, λοιπόν, παρέχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός μπορεί πράγματι να προσβάλει τα κύτταρα του εσώ ωτός, καθώς και των τριχοειδών κυττάρων, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για την ακοή όσο και για την αίσθηση της ισορροπίας. Οι ερευνητές βρήκαν, επίσης, ότι το μοτίβο της μόλυνσης που παρατηρείται στον εσωτερικό ιστό του ανθρώπινου αυτιού συνάδει με τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν σε μια μελέτη 10 ασθενών με COVID-19 και άλλους ιούς που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ακοής.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης