Περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας για αυτά τα παιδιά

Περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας για αυτά τα παιδιά

Όλοι θυμόμαστε ακόμα τους ατέλειωτους τσακωμούς που κάναμε με τα αδέρφια μας, μια όμως συγκεκριμένη συμπεριφορά φαίνεται πως μένει χαραγμένη σε μια παιδική ψυχή στην πορεία προς την ενηλικίωση, ευνοώντας την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών

211004211748_bullying
Έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τον εκφοβισμό με το σχολικό περιβάλλον, πρόκειται όμως για μια κατάσταση που μπορεί να βιώσει ένα παιδί ακόμη και στο οικογενειακό περιβάλλον από τα αδέλφια του. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από το Πανεπιστήμιο του York, όσα παιδιά έζησαν περιστατικά bullying από τα αδέρφια τους, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές αργότερα στα εφηβικά τους χρόνια.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Youth and Adolescence, ήταν μεγάλης κλίμακας και αφορούσε σε στοιχεία σχεδόν 17.000 παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 11 εώς 17 ετών, που είχαν τουλάχιστον άλλον έναν αδερφό ή αδερφή.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που δέχονταν τον εκφοβισμό μεταξύ 11 και 14 ετών, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας μέχρι τα 17α γενέθλιά τους. Διπλάσιες μάλιστα ήταν οι πιθανότητες όταν τα παιδιά ήταν εσωστρεφείς χαρακτήρες, σε σύγκριση με τα παιδιά που είχαν καλές σχέσεις με τα αδέλφια τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης