Τρία τρόφιμα που ενισχύουν την σύνθεση κολλαγόνου για νεανικό δέρμα

210922214918_skin_skincare_woman_orange

Εάν επιθυμείτε νεανικό και σφριγηλό δέρμα, η κίνηση-κλειδί παραμένει η ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου. Δείτε ποια είναι τα τρία βασικά τρόφιμα που σας βοηθούν να το επιτύχετε με φυσικό τρόπο

Λάμψη, νεανικότητα, ελαστικότητα… Το κυνήγι της υγιούς επιδερμίδας καταλήγει πάντα στο συστατικό που αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας: το κολλαγόνο. Η δομική πρωτεΐνη αποτελεί τον βασικό στόχο στις θεραπείες για το δέρμα, από τις κρέμες νυκτός με ρετινόλη και γλυκολικό οξύ έως την αντιμετώπιση με λέιζερ, peels (ειδικό χημικό διάλυμα) και τη φωτοδυναμική θεραπεία που διεγείρουν την παραγωγή της.

Για τη διατήρηση της υγιούς όψης και λειτουργικότητας του δέρματος, είναι αναγκαίο να αντισταθμίζονται οι αρνητικές συνέπειες της γήρανσης, του ήλιου, της κακής διατροφής και του άγχους που βλάπτουν τους ινοβλάστες, δομικά κύτταρα του κολλαγόνου. Και ένας φυσικός τρόπος να το επιτύχετε, είναι μέσω μιας διατροφής που ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου. Ποια είναι αυτή; η δεματολόγος Whitney Bowe, M.D., προτείνει τρία υπερτόφιμα που θα βοηθήσουν να το επιτύχετε:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης