Covid-19 ή Κρυολόγημα: Τρεις τρόποι να καταλάβετε τη διαφορά

Covid-19 ή Κρυολόγημα: Τρεις τρόποι να καταλάβετε τη διαφορά

To φλέγον ερώτημα και αυτό το φθινόπωρο με την πρώτη καταρροή ή τον πρώτο βήχα είναι ένα: μήπως έχω κορωνοϊό; Ειδικοί απαντούν σχετικά με την συμπτωματολογία που θα πρέπει να μας υποψιάσει, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανακαλύψετε από τι νοσείτε τελικά

210924204553_metadisiu
Όσο αποχαιρετάμε σιγά σιγά το καλοκαίρι και μπαίνουμε στο φθινόπωρο, εκτός από τα πρώτα κρύα, καλωσορίζουμε και την εποχή που ξεκινούν οι εποχικές ιώσεις. Ένας μάλλον κακός συνδυασμός, μαζί με την επικράτηση του κορωνοϊού, καθώς αρκετά από τα συμπτώματα μοιάζουν μεταξύ τους και μπορεί να μας ανησυχήσουν.

Όπως σημειώνει και η δρ. Mary Hayden, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rush και επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου «δεν υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιεί σαφώς τη μία λοίμωξη από την άλλη», καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο σχεδόν αδύνατη την αυτοδιάγνωση.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν ορισμένα γνωρίσματα του κορωνοϊού που είναι μοναδικά και αν τα εντοπίσουμε και τα αναγνωρίσουμε, θα καταφέρουμε αποτελεσματικά να περιορίσουμε τη μετάδοση στο ευρύ κοινωνικό μας περιβάλλον.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης