Όλες οι θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού από το δέρμα

Όλες οι θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού από το δέρμα

Το καλοκαίρι έφυγε αφήνοντας τα «σημάδια» του στο δέρμα σας; Η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), παρουσιάζει όλες τις διαθέσιμες θεραπείες που υπόσχονται την αναζωογόνησή του με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

210917114039_woman_face
Το καλοκαίρι πέρασε, οι διακοπές τελείωσαν και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη βάση τους ανανεωμένοι.

Όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: Μπορεί μεν το καλοκαίρι και οι διακοπές να ξεκουράζουν το σώμα και το πνεύμα, από την άλλη πλευρά όμως ταλαιπωρούν το δέρμα και του προσθέτουν… χρόνια.

Η ζέστη το αφυδατώνει και το ξηραίνει, ενώ η έκθεση στον ήλιο αφήνει τα «σημάδια» της, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο εμφανή καθώς το μπρούτζινο χρώμα μάς εγκαταλείπει.

Νέες λεπτές ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους, παλιές που έγιναν πιο έντονες, πανάδες, χαλάρωση και αφυδατωμένη όψη είναι μερικά από τα «απομεινάρια» του καλοκαιριού, μία δυσάρεστη πραγματικότητα, που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Τα «σημάδια» είναι ακόμη πιο έντονα εάν δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης, έτσι ώστε να προστατευθεί το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ζέστης και του ήλιου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης