Επιστροφή στο σχολείο: Όλα τα tips για να γίνει ομαλά και με ασφάλεια

Επιστροφή στο σχολείο: Όλα τα tips για να γίνει ομαλά και με ασφάλεια

Ανησυχείτε για το πώς θα μπορέσετε να επαναφέρετε το παιδί στη σχολική πραγματικότητα; Η κυρία Ευαγγελία Λαγκώνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, παρέχει όλες τις πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν αυτή την επιστροφή ομαλή, πιο ευχάριστη για το παιδί και ασφαλή, δεδομένου του επίμονου κορωνοϊού

190905141138_mum_school
Το καλοκαίρι πέρασε. Έτσι μετά την ανεμελιά, τα παιχνίδια στη θάλασσα, τις βόλτες με το ποδήλατο, τους περιπάτους, ήρθε ο καιρός της επιστροφής των παιδιών στο σχολείο. Δύσκολη η επιστροφή για όλους. Για τους γονείς, τους δασκάλους, ακόμη περισσότερο για τα παιδιά. Ιδιαίτερα φέτος όπου η πανδημία της Covid-19 τα κράτησε για πάρα πολύ καιρό μακριά από το γνώριμο περιβάλλον του σχολείου τους.

Όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε η προσαρμογή τους και πάλι στο πρόγραμμα του σχολείου και τις σχολικές τους υποχρεώσεις να γίνει εύκολα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Είναι καλύτερο για το παιδί η διαδικασία προσαρμογής του να ξεκινήσει σιγά – σιγά λίγο πριν να αρχίσει το σχολείο.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές στους γονείς είναι απαραίτητες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης